pondělí 17. ledna 2011

Skiltron - Kelti v Argentině

Nechci se nějak obouvat do hnusdby, kterou je možno slýchat na televizní stanici Ó**o, ale přiznejme si zcela otevřeně, skutečně kvalitní hudbu od opravdového muzikanta (který/á nezakládá svou popularitu na výstředním chování, přitažlivém zjevu a vyzývavých klipech) zde uslyšíte jen párkrát za den. Krom toho se nemohu zbavit dojmu, že se stanice zaměřuje jen na (malo)městské sub-žánry, které nejsou známy pro svou oduševnělost.

Ano, je to o tom, co kdo od hudby očekává. Komu stačí hezká prdelka a rify, které se lehce naučí a stejně tak i zapomenou, ten má Ó**o, kdo chce dobrého zpěváka s rozsahem Dia, zmáknuté instrumenty, keltské melodie a nevadí mu elektrické kytary, tak ať čte dál:

Vlastně jsem si tím trochu vzal vítr z plachet. V té větě je vlastně všechno, co je pro Skiltron charakteristické - úžasný hlas zpěváka Ala Dio, nástroje jako jsou dudy, housle, flétny... a hlavně rychlé, melodické tóny keltského typu, které se musí líbit každému. Při nejhorším nikoho neurazí.

S texty to už není tak žhavé, chlapci se snaží a sem tam vytvoří dobré dílo, ovšem nejsou všechny kapely jak hráči, tak i básníci. Na folk-pagan-metalové scéně patří asi mezi průměr, což není zlé, nedomnívám se ovšem, že by členové kapely měli (na rozdíl od Ensiferum a jim podobným) jakoukoli hlubší myšlenku, jež by nám chtěli předat.

Zkuste je sami









Eich D-man

Žádné komentáře:

Okomentovat